Сос Чермула

01/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4701865121
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този пикантен северноафрикански сос е предназначен за риба. Влиза в състава и на рибните салати с характерната за него нотка на ароматни подправки и лютивата Хариса.

Обелваме червения лук и го поставяме в лист намазнено алуминиево фолио.
Изпичаме го във фурната за около 10 минути на 200 градуса. След като се охлади, го пюрираме, смесвайки го с лютивата паста.

Стриваме чесъна в хаванче със сол. Зелените подправки режем на едро.
Прясната люта чушка нарязваме на тънки шайби.

Смесваме съставките в подходяща купичка. Разбиваме зехтина с 2 с.л. от лимоновия сок и малко настъргана кора от цитруса.

Добавям и малко мед, за да притъпя леко лютивата нотка в соса и да подобря неговите вкусови качества и текстура.

Овкусяваме със сол, кимион и черен пипер на вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар