Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с Нудели по Тайландски

Свинско с Нудели по Тайландски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свинско с Нудели по Тайландски
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Специално предложение за почитателите на по-екзотичните кухни - свинско с нудели по тайландски"

Необходими Продукти

  • свински врат - 400 г
  • оризови нудълс - 1 пакет (250 г)
  • моркови - 1 бр. голям
  • лук - 2 пера зелен
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сусам - 2 ч.л.
  • за марината на месото
  • мед - 1 с.л.
  • вино - 3 с.л. бяло
  • соев сос - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сусам - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате възможност, използвайте сусамово олио, ако не слънчогледово.

Нарежете свинското на тънки и дълги парченца. Смесете продуктите за марината и забъркайте месото в нея. Оставете месото да се маринова около 30 мин.

Междувременно нарежете моркова на тънки гредички, пресния лук и чесъна - на ситно.

Сварете нудълса според указанията на производителя (около 6 мин) Отцедете и измийте със студена вода.

Загрейте част от олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона и запържете морковите и лука за около 5 мин.

Добавете чесъна, соевия сос и сусама и гответе още около минута, като разбърквате.

Добавете отцедените нудълс, пържете, като непрекъснато разбърквате около минута, и сипете нудълса със зеленчуците в чиния за сервиране.

Загрейте останалото олио и сипете маринованото месо.

Пържете, като разбърквате около 20-25 мин. Подредете месото върху нудълса.

Поръсете със ситно нарязани пера зелен лук и сервирайте.

Свинското с Нудели по Тайландски е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: