Кисело зеле с пушено свинско

28/12/2012
Даниела Златева
отДаниела ЗлатеваНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 688
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кисела зелка, може и прясна
  • свинско месо - 500 г пушен бут
  • домати - 1 консерва
  • моркови - 2 броя настъргани
  • мазнина - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • зелев сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина и запържете нарязания свински бут за кратко. Извадете го и запържете морковите, а след това добавете скълцаното зеле. Задушавайте, докато добре омекне и добавете отново месото.

Сипете консервата домати и задушавайте за още 10 минути. Овкусете с подправките и прехвърлете всичко в тава. Долейте малко зелев сок и пъхнете да се пече, докато течността се поизпари. Става много вкусно.

Да ви е сладко.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лола
Лола
15.01.2013 16:45
Стана малко солено, но иначе беше вкусно!
0
0
Александра Бошнакова
Зависи колко е било солено киселото зеле. Ако е соленичко, измийте го и не добавяйте сол. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв