Пиле с вино, гъби и арпаджик

01/05/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф801467835
"Приготвили сме уникално пиле с вино, гъби и арпаджик - не каним, само се хвалим "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, измийте и подсушете.

Обелете и нарежете лука на едро, обелете арпаджика, обелете картофите и нарежете на едри кубчета, обелете и нарежете скилидките чесън на филийки.

Всичко това запържете в тава с нагрятото олио и разтопено масло за 5 минути, накрая добавете зеленчуковата подправка, разбъркайте и премахнете зеленчука от тавата.

В същата мазнина запържете пилешките порции от всички страни до златисто кафяво.

Добавете зеленчуците, мащерката, дафиновите листа, налейте виното и поръсете с черен пипер и сол на вкус.

Оставете ястието да заври и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност на месото.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар