Пюре от треска

01/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6034572733
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, охладете, обелете ги и нарежете на парченца.

Рибата измийте и поставете с кожата надолу във вряща вода, която да я покрива два пръста. Използваме филе с кожа, за да не се разпада месцето и така повече да се напои с вода.

След минутка-две рибата ще изгуби прозрачността си и ще побелее.

Отстранете я от огъня, отцедете и щом поизстине отстранете кожата.

Загрейте зехтина на слаб до умерен огън и сложете в него скилидките чесън - необелени и леко смачкани.

След две минутки те ще пуснат аромата си и ще овкусят зехтина.

В купа сложете варените картофи, треската разронена с пръсти (крехка е и направо се разпада сама при минимално втриване с пръстите). Налейте млякото, ароматизирания зехтин, премахвайки чесънчетата, лимоновия сок, сол и пипер. Пасирайте всичко на бавна степен, като накрая може да увеличите. Налейте си още мляко или зехтин до получаване на идеалната за вас консистенция.

Поднесете пюрето с топъл хляб, гарнирано с маслини и аншоа. Много добре се комбинира и с печени чушки или сушени мариновани домати.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар