Кремсупа от тиква със заквасена сметана

01/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата, морковът, картофите и лукът, след като се почистят, измият и нарежат на дребно, се задушават в 1/2 от мазнината. Заливат се с гореща вода и като заврат, се посоляват. Вари се около 20 минути. За по-сигурно зеленчуците се пробват с вилица.

Сварените зеленчуци се пасират. Може да минете сместа и през едно сито, за да сте сигурни, че не са останали малки парченца от зеленчуците.

Брашното се запържва с останалата част от краве маслото и се разрежда с прясното мляко.

Полученият Бешамелов сос се смесва с пюрето от зеленчуци. Кремсупата се овкусява с черен пипер и къри.

Ако според вас кремсупата е много гъста, може да я разредите с вода.

При сервиране във всяка чиния се слага лъжица заквасена сметана.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар