Руло от Свински Врат

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Руло от Свински Врат
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
02/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Сипете си двойна порция от рулото и въобще не се занимавайте с гарнитура - после ще ни благодарите"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • кайма - 400 г
  • гъби - 1/2 бурканче
  • кисело зеле - 6 листа
  • лук - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на широки големи парчета и начукайте с малко сол.

Овкусете каймата със подправки по ваш вкус.

Нарежете гъбите на тънки ивици.

Поръсете парчетата врат със черен пипер и по средата сложете от каймата и гъбите.

Можете да оформите голямо руло или да го приготвите на 2 рула, зависи как сте нарязали врата.

Завийте на руло, като стягате с ръце, натрийте го обилно с червен пипер и чубрица.

Загънете в големи зелеви листа и сложете в тавичка с олио и малко вода.

Покрийте с фолио и печете за около 45 минути, след което отстранете фолиото и запечете отново.

Най-накрая, преди да изключите фурната, поръсете рулото с настърган кашкавал.

Сервирайте нарязано на парчета с домашни пърленки на грил тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: