Морска салата с миди и пушена скумрия

02/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • миди - 400 г мидени ядки
  • червен лук - 1 голяма глава
  • скумрия - 1 бр. сурово пушена
  • мариновани краставички - 5 - 6 бр.
  • маслини - 100 г кафяви
  • лимони
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства много добре от кожата и костите. Нарязва се на парчета и се поставя в купа.

Маринованите краставички се нарязват с вълнообразно ренде. Лукът се нарязва на ситно на тънки ивици и се смесва с мидените ядки и парчетата скумрия.

Добавят се и маслините и се подправя с черен пипер, лимон и зехтин.

Салатата се разпределя в индивидуални чинии и се нареждат по края на всяка чиния нарязаните на вълнички мариновани краставички.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар