Лесен бисквитен терин

Лесен бисквитен терин
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
12/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Такива сме ние, заклети лакомници, които днес ще приготвят лесен бисквитен терин"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 опаковка (300 г)
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 400 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • сладко от касис - 4 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина по указания на пакета начин.

В купа смесете киселото мляко, заквасената сметана, пудрата захар, добавете и желатина. Разбъркайте до еднородност.

Застелете продълговата форма със стреч фолио, като оставите крайчетата да висят. Потопете всяка бисквита в топло прясно мляко.

Изсипете част от млечния крем, наредете ред бисквити, пак крем, бисквити, сладко от касис, крем и завършете с бисквити.

Оставете лесния бисквитен терин да се стегне за около два часа.

Внимателно обърнете терина с помощта на чиния.

Отстранете фолиото.

Гарнирайте със свежи ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: