Пролетен ориз със зеленчуци по селски

02/05/2018
Denitsa
отDenitsaЧирак62171
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 000
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • кромид лук - 1 голяма глава
  • пиперки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • царевица - 1/2 ч.ч. сладка
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • черен пипер
  • шарена сол
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява олиото и се изсипват ситно нарязаните зеленчуци и оризът, който е предварително измит, но без царевицата и граха.

Оставяме ги да се запържат за около 5-6 мин или докато оризът стане прозрачен.

Към оризово-зеленчукова смес добавяте царевицата и граха, както и подправките, след което разбъркайте добре.

Добавете 5 ч.ч. вода и оставете да ври 25-30 мин, след това свалете от котлона, добавете ситно нарязания копър заедно с маслото и разбъркайте, за да се разтопи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар