Свинско контрафиле, пълнено с аспержи

02/05/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф73769845661
"Когато поводът е специален, ястието трябва да е подобаващо - изискано свинско контрафиле, пълнено с аспержи "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско контрафиле - около 1 1/2 кг
  • чесън - 3 скилиди
  • магданоз - 3 с.л. наситнен
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • аспержи - 7 - 8 бр.
  • бекон - 7 - 10 бр резена на тънко
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафилето се почиства от тлъстини, ако има такива. Прокарва се дълъг нож в средата на филето, разрязва се като голям джоб по цялата дължина с ширина около 2 см, зависи колко е дебело филето, но да не се стига до дъното му.

Изважда се ножът и с пръсти се разширява малко отворът.

Посолява се със сол и черен пипер.

Смесва се пресован чесън с наситнен магданоз и горчицата до паста. С тази смес се намазва отвътре по цялата дължина.

Почистват се аспержите от твърдата част и се напъхват вътре, така че да запълни филето.

Отгоре се увива в бекон, като леко се прихлупват филийките.

Поставя се в подходяща тава за печете и се налива 1/3 ч.ч. вода, посолява се.

Тавичката се покрива плътно с алуминиево фолио.

Пече се на 220 градуса 20 мин и още на 190 градуса - 20 мин.

Отстранява се фолиото и се допича за още 40 мин.

Гарнитура - гъби в масло на тиган.

Източник: In Tanita`s Kitchen

Аспержите могат да се заменят и друг вид плънка от сушени домати, спанак, грах по избор.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!