Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско контрафиле, пълнено с аспержи

Свинско контрафиле, пълнено с аспержи

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Свинско контрафиле, пълнено с аспержи
Снимка: marcheva14
3 / 4
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Когато поводът е специален, ястието трябва да е подобаващо - изискано свинско контрафиле, пълнено с аспержи"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - около 1.5 кг
  • чесън - 3 скилиди
  • магданоз - 3 с.л. наситнен
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • аспержи - 7 - 8 бр.
  • бекон - 7 - 10 резена на тънко
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафилето се почиства от тлъстини, ако има такива. Прокарва се дълъг нож в средата на филето, разрязва се като голям джоб по цялата дължина с ширина около 2 см, зависи колко е дебело филето, но да не се стига до дъното му.

Изважда се ножът и с пръсти се разширява малко отворът.

Посолява се със сол и черен пипер.

Смесва се пресован чесън с наситнен магданоз и горчицата до паста. С тази смес се намазва отвътре по цялата дължина.

Почистват се аспержите от твърдата част и се напъхват вътре, така че да запълни филето.

Отгоре се увива в бекон, като леко се прихлупват филийките.

Поставя се в подходяща тава за печете и се налива 1/3 ч.ч. вода, посолява се.

Тавичката се покрива плътно с алуминиево фолио.

Свинското се пече на 220 градуса 20 мин. и още на 190 градуса - 20 мин.

Отстранява се фолиото и се допича за още 40 мин.

Гарнитура - гъби в масло на тиган.

Свинското контрафиле, пълнено с аспержи е много вкусно.

Източник: In Tanita`s Kitchen

Аспержите могат да се заменят и друг вид плънка от сушени домати, спанак, грах по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: