Домашна саздърма

28/12/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049298
"Не знаете какво наистина значи вкусна саздърма, докато не опитате домашна саздърма "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 561
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свинско месо - месо с кокали, стави, език, бузи и каквото желаете
  • сол - на вкус
  • дафинов лист
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За домашната създърма може да използвате месо по избор, но е важно да се вари с кокали и стави, които са източник на желатин.

Слагате местото да се вари в тенджера под налягане, докато започне лесно да се отделя от кокалите и е напълно сварено.

В обикновена тенджера варенето отнема около 2 часа, като щом заври, се отпенва. Месото трябва да е покрито с вода през цялото време.

Щом е готово, месото се вади и се нарязва дребно. Поставя се в подходяща форма, като се овкусява със сол и черен пипер и се залива с малко от бульона.

Домашната създърма се оставя на хладно за няколко часа, за да се стегне.подобни рецепти тук

5 9
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

avokado
avokado
07.09.2017 09:21
Това е пача без чесън.
1
0
евгений вангелов
евгений вангелов
10.04.2015 19:25
А червения цвят откъде идва?
2
1
Георги Тонков
Георги Тонков
20.02.2015 18:05
Страхотно е!Ям го всеки ден и се чувствам различно и някак по-добре :).
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв