Фитнес кюфтенца с булгур

02/05/2018
Даяна
отДаянаЧирак3210331
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо482
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелиниите се измиват добре и се почистват. Копривата се попарва предварително във вряла вода. Лападът се нарязва на лентички и се остава в купа.

В купата се добавя вече попарената коприва, като се нарязва и тя.

В тенджера слагаме 1 и 1/2 ч.ч. вода. Посоляваме леко и изсипваме почистения булгур. Трябват му около 10 мин да се свари, като накрая го захлупваме с капака, за да поеме останалата вода и да набъбне добре.

Докато булгурът си почива, в дълбок тиган слагаме маслото да загрее. В него запържваме ситно нарязания предварително чесън. След това към него допавяме лапада и копривата.

След като зеленчуците се свият, се изважда и ги добавяме към булгура.

Овкусяваме с черен пипер и натрошаваме сиренето. Слагаме и яйцето и забъркаме добре.

В тава слагаме хартия за печене. С помощта на лъжица оформяме кюфтенца.

Печем на 200 градуса до получаване на лек загар.

Можем да сервираме с млечен сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!