Класическа Испанска Закуска

02/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Казват, че закуската е най-важното ядене за деня, като гледаме това предложение - и най-вкусното, бихме допълнили "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо614
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е едно от най-класическите испански ястия, характерни за тази топла средиземноморска страна, с богата древна култура и безброй вкусни рецепти.

Тortilla paisana е една от разновидностите на tortilla de patatas, ухаеща на пикантния салам, придаващ ѝ специфичения вкус.

Количествата на съставките в картофения омлет са според броя на консуматорите.

Измиваме картофите, обелваме ги и ги поставяме в студена вода. След като водата кипне, добавяме сол и варим 5 -7 минути.

След като се охладят ги настъргваме на едро ренде.

Червената чушка и лукa режем на малки кубчета, а Чоризото на резени.

Разбиваме яйцата, овкусявайки ги със сол, риган и черен пипер. За да стане по-пухкава, към разбитите яйца прибавяме малко прясно мляко. Добавяме картофите, разбъркваме добре и ги оставяме за постоят около 15 минути.

В нагорещен тиган сотираме в зехтина чушката и зеления лук. След като зеленчуците омекнат, изсипваме яйчено картофената смес.

Разпределяме я равномерно и намаляваме температурата на готвене.

Разклащаме няколко пъти внимателно тигана, за да отделим плънката от дъното на тигана. Отгоре подреждаме пикатния салам.

След като се е изпекла тортията от едната страна, я обръщаме внимателно с помощта на по-голяма от обема ѝ чиния.

Приплъзваме я отново в тигана, като внимаваме да не я разкъсаме.

Запичаме за кратко и от другата страна.

Сервираме я с гарнитура от чери домати и чеснови брускети.

Тortilla paisana може да бъде по-стегната или по-рохка, по-дебела или по-тънка. Може да се сервира веднага след приготвяне ѝ или изстинала.

Съвет: Този начин на технологична обработка на картофите / подваряването им във вода/ позволява тортията да се изпече и във фурната. Старанието ми да минимизирам процеса на пържене на картофените шайби е идеята да поднеса закуската в по-здравословен вариант на своето семейството.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
03.05.2018 21:49
Благодаря ти, Борислава! Да ви е сладко!
0
0
Borislava Dimitrova
Borislava Dimitrova
03.05.2018 13:23
чудесно ястие за моето семейство!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!