Цял печен на фурна питомен заек

03/05/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак10122253
Приготвяне45 мин.
Готвене260 мин.
Общо305 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 190
  • Преглеждания за месеца439
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се осолява отвътре и отвън и се натрива с 2 с.л. от мазнината, червения пипер и сока от половината лимон.

В останалата мазнина се задушават нарязаните пушено месо, ябълка, лук, чушка и целина. Добавят се оризът, бульонът, сокът от лимона и черния пипер.

Оставя се да къкри докато оризът поеме. Заекът се напълва с плънката и се зашива добре. Поставя се в подходяща тава, добавят се виното, розмаринът, джодженът и девесилът. Завива се плътно с алуминиево фолио.

Пече се в предварително загрята фурна на 140 градуса за 4 часа, като след първите 2 часа се добавят обелените цели картофи и нарязаните по дължина и напряко на две моркови, като се посолява.

Маха се фолиото и се пече още 15 – 20 минути на 200 градуса като се залива със соса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар