Бърза пролетна крем супа от лапад с орехови ядки

02/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4701865121
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца339
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива и почистваме листата от средната жилка. Попарваме го в подсолена кипяща вода за 2 минути. Изваждаме го с решетъчна лъжица и след като се охлади, го нарязваме на едро.

В зехтина сотираме ситно нарязаните зелен лук и чесън. Добавяме лапада и задушаваме за кратко. Оставяме ги настрана.

В предвиденото количество бульон (вода) се сваряват измитите, почистени и нарязани корени от магданоз, моркова и настърганите домати.

Прибавяме ориза и задушените лапад и лук. Супата къкри на слаб огън 10-15 минути. Овкусяваме със сол, черен пипер и нарязан джоджен. Поставяме я в блендер и пюрираме до гладкост.

Ореховите ядки запичаме за кратко на тефлонов тиган.

Сервираме кремсупата топла, поръсена с орехови ядки, няколко капки студено пресован зехтин и гарнирана с цедено кисело мляко.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар