Виенска торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Виенска торта1 / 2
30/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
13
"Виенската торта и виенската опера са две основателни причини да посетите столицата на Австрия. Първата е по-основателна"

Необходими Продукти

  • мас - 250 г или масло
  • захар - 125 г
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимонова кора
  • мармалад - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте продължително с дървена лъжица маста/мекото масло със захарта за около 10 минути.

Прибавя се бавно едно след друго яйцата, лъжица по лъжица брашното, настърганата лимонова кора и бакпулверът.

Така разбърканата смес се сипва в намазана с масло и поръсена с галета тава и се пече в умерена фурна около 45 минути.

След като изстине тортата се разрязва внимателно на 2 и се слепва с мармалад по избор. Много вкусно се получава с шипков мармалад.

Вместо мармалад може да използвате сладко или крем по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
54
44
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нас
Нас
Май са изпуснали да споменат какао?! Може да има и други пропуски ...
30.10.2013 13:41
нана
нана
А защо блата на тортата е кафяв?
30.10.2013 12:40
?
?
?????
09.04.2013 11:47