Веган лозови сармички

03/05/2018
Деница А.
отДеница А.Чирак417
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца220
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на възможно най-ситно. В дълбок тиган се изсипва шарланът и се сгорещява, след което се прибавят оризът и лукът и се бърка непрестанно до пълното набъбване на ориза. След което се прибавят и стафидите, заедно с всички подправки и се разбърква. Отстранява се от котлона, за да изстине.

За получаването на малки сармички е необходимо да слагате по една непълна чаена лъжичка от сместа във всяко листо и да го завиете във формата на сарма (сгъва се лявата и дясната страна на листото върху сместа, която е в средата и навивате във формата на руло).

След като са сгънати всички сарми е необходимо дъното на тенджерата, в която ще ги варите, да се покрие с лозови листа, за да не залепнат сармите.

Нареждат се плътно една до друга сармите и се покриват с чиния, която да ги притиска и да не им позволява да се разместват, докато се варят.

Долива се вода, колкото да покрие изцяло сармите, след което се поставя капака на тенджерата и се варят около 40 минути (докато сармите поемат изцяло водата и омекнат), на слаб котлон.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар