Аспержи на грил-тиган с филиран бадем

03/05/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На сух тиган се запичат за кратко бадемите при непрекъснато разбъркване. Свалят се и се оставят настрана.

Аспержите се почистват и се откъсва твърдата им част. В дълбока подходяща тенджера се налива достатъчно вода и сол и се оставя да кипне. Аспержите се бланшират за 2 мин. Трябва да останат свежо зелени.

Веднага се изваждат и се поставят в купа с ледена вода с кубчета лед, за да спре готвенето им.

Изцеждат се, подсушават се и се объркват с малко зехтин. Поставят се в сгорещен грил-тиган за няколко минути, като непрекъснато се въртят с щипка.

Изваждат се и се разпределят в две чинии, посоляват се със сол и черен пипер.

Разтопява се малко масло и с него леко се поръсват аспержите, отгоре се поръсва печен филиран бадем.

Източник: GoodFoodподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар