Рагу от патица

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Рагу от патица1 / 2
04/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патешки бутчета - 4 броя
  • червен лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сухо вино - 250 мл
  • домати - 500 г смлени от консерва
  • масло - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за пюрето
  • целина - 1 глава
  • пащърнак - 3 корена
  • горчица - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме патешките бутчета, като премахваме и кожата им. Месото режем на кубчета и запържваме до златисто в маслото.

Вадим от съда и в него запържваме нарязания лук и след като е готов прибавяме чесъна, който сме наситнили.

Връщаме месото в съда заедно с течноста си, наливаме виното и след около 2–3 минути добавяме доматите.

Поставяме дафиновите листа, солта и черния пипер. Оставяме така да се задуши под капак за около час и половина.

Обелваме пащърнака и целината, нарязваме ги на кубчета. Поставяме в тенджера заливаме със студена вода и готвим докато омекнат.

Вадим намачкваме с вилица, смесваме с горчицата, затопленото прясно мляко и маслото. Прибавяме сол и черен пипер, и разбъркваме.

Поднасяме пюрето като канапе, а отгоре се поставя рагуто, което сме поръсили с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: