Празнична млечна баница

30/12/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"За всеки празник, а и за делниците - хапвайте от тази празнична млечна баница "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 431
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното сол, 1 яйце, малко олио и вода омесете гладко тесто. Разделете го на 10 парчета и ги разточете на тънки кори.

Корите се подреждат в подмазнена тава, като помежду им се ръси масло и се пекат.

Млякото се вари с оризовото брашно, разбито със студена вода на рядка каша.

Като изстине млякото, добавете яйцата и разбивайте с тел. Добавете захар на вкус и ванилия.

Залейте изпечената баница и я пъхнете да се доизпече.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар