Късана торта

06/05/2018
"Никога не е прекалено късно, за да приготвите вкусна торта "
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Доза за блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 в.ч.
  • захар - 1, 1/2 в.ч.
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • амонячна сода - 1/2 пакетче
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • За намазване
  • мармалад - 1 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • орехи - 1ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашно и в него се прави кладенче, в което се изсипват двата вида сода+разбитите яйца+захар+олио+мляко+ванилия. Замесва се меко тесто (но да не лепне по ръцете).

Така приготвеното тесто почива 10 мин., а през това време размесваме мармалада+канелата+орехите. Разделяме тестото на две части, като едната част разтиламе в тавичка, обилно намазана с олио.

Този пласт намазваме с приготвения мармалад, а върху него накъсваме другото.

Печем до зачервяване, на 200 градуса за 35 мин. (аз го проверявам, защото моята фурна не е с градуси, трябва да се зачервило и отгоре и от страни). Още горещо го посипваме с пудра захар.

Време за приготвяне на сладкиша е 60 минути, а за самото му печене 35 минути. Поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар