Гергьовденски заек по селски

04/05/2018
Denitsa
отDenitsaЧирак62171
"Когато няма агне, и заекът е агне - вижте как се прави Заек по Гергьовски "
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 207
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на парчета и се поръсва с черен пипер и сол, след което се запържва в сгорещена мазнина от всички страни, до получаването на златиста коричка.

Месото се изважда и в същата мазнина се запържват леко, за около 4 мин, нарязаните на едро лук и морков, заедно със ситно нарязаната целина. Добавят се гъбите, нарязани на полумесеци и за около 5 мин се запържват и те.

В предварително намаслена тава, в която ще печете, сложете нарязаните на едро картофи, а върху тях изсипете запържените зеленчуци и добавете скилидите чесън. Върху зеленчуците наредете месото и го залейте с виното.

Покрийте плътно тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 мин. След това намалете фурната на 180 градуса и печете още 65 мин.

В отделен съд овкусете доматения сок със сол, черен пипер, захар и червен пипер и го оставете на котлона да заври, докато почти половината изври.

След като соса е готов, маха се фолиото от заека и се залива с доматения сос и се оставя още за около 30 минути във фурната без фолио.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!