Домашен тутманик с овче сирене

04/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1354137413804
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 495
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • готово тесто за хляб - 1 пакет
  • овче сирене - 200 г (може и краве или биволско)
  • яйца - 3 бр. (едното за намазване)
  • мас - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маста и сипете малко в дълбока купа. Изсипете тестото, счупете две яйца и с ръка започнете да мачкате тестото. Добавяйте по малко от маста, докато се усвои всичката.

Накрая натрошете сиренето и с лъжица разбъркайте. Сложете хартия за печене на тавичката, намажете с мас и изсипете тестото.

Сложете на топло да втаса след което размажете яйцето отгоре и печете в загрята фурна до хубав златист цвят.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар