Омлет във френски стил

04/05/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф72869845481
"Не може да отречете, че им се получава на французите, опитайте този омлет да видите как са го направили "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 457
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиган с незалепващо покритие.
Средна температура на котлона - от 9-та степен на 6-та.

Яйцата се счупват в купа, добавя се сол и прясно смлян череп пипер и с вилица се разбиват.

Магданозът се наситнява, или друг вид зелени билки, и се прибавя към яйцата, отново се разбива.

Маслото се разтопява в тигана, изчаква се да се сгорещи и се изливат яйцата. След няколко секунди те започват да се стягат и с шпатула се разбъркват в кръгово движение, като се разтръсква и тиганът.

Поръсва се и настърганото сирене и внимателно с шпатулата се отлепя единия край и се навива до половината, а с другата ръка се почуква дръжката на тигана, за да се отлепи омлетът и се сгъва навътре другата страна, към средата.

Наклонява се тиганът и внимателно се изсипва омлетът в затоплена чиния.

Източник: MasterChef Joel Mielle

Има много начини за приготвяне на омлет и всяка страна си има свой стил. Рецептата по принцип е елементарна, но си има техника на приготвяне. Класическият френски омлет обикновено е в бледозлатист цвят без запечени петна отгоре и това го прави фин и деликатен и най-важното е отвътре да има нежна и влажна структура.

Прави се с по-фини зелени подправки, като магданоз, естрагон или сварено нежно пуешко месо. По избор може да се добави и малко настърган трюфел.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йоан Атанасов
ще ми кажетели подходящо вино
0
0
marcheva14
marcheva14
22.05.2018 23:38
Разбира се, че е въпрос на вкус, но моето вино е Пино Гриджо - Pinot Grigio - Terra Alpina 2010 и най- важното е да е с коркова тапа.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!