Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Омлет във френски стил

Омлет във френски стил

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Омлет във френски стил
Снимка: marcheva14
6 / 9
04/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Не може да отречете, че им се получава на французите, опитайте този омлет да видите как са го направили"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. L размер
  • пармезан - 1/4 ч.ч. настърган
  • магданоз - 1 с.л. наситнен
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на люспи
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиган с незалепващо покритие.

Средна температура на котлона - от 9-та степен на 6-та.

Яйцата се счупват в купа, добавя се сол и прясно смлян череп пипер и с вилица се разбиват.

Магданозът се наситнява, или друг вид зелени билки, и се прибавя към яйцата, отново се разбива.

Маслото се разтопява в тигана, изчаква се да се сгорещи и се изливат яйцата. След няколко секунди те започват да се стягат и с шпатула се разбъркват в кръгово движение, като се разтръсква и тиганът.

Поръсва се и настърганото сирене и внимателно с шпатулата се отлепя единия край и се навива до половината, а с другата ръка се почуква дръжката на тигана, за да се отлепи омлетът и се сгъва навътре другата страна, към средата.

Наклонява се тиганът и внимателно се изсипва омлетът в затоплена чиния.

Източник: MasterChef Joel Mielle

Има много начини за приготвяне на омлет и всяка страна си има свой стил. Рецептата по принцип е елементарна, но си има техника на приготвяне. Класическият френски омлет обикновено е в бледозлатист цвят без запечени петна отгоре и това го прави фин и деликатен и най-важното е отвътре да има нежна и влажна структура.

Прави се с по-фини зелени подправки, като магданоз, естрагон или сварено нежно пуешко месо. По избор може да се добави и малко настърган трюфел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йоан Атанасов
Йоан Атанасов
ще ми кажетели подходящо вино
22.05.2018 20:55
1
Покажи всички подкоментари