Веган шоколадови палачинки с ягоди

09/05/2018
Анонимен
отАнонименНовак7
"Ммм, кой да предположи, че било толкова вкусно да си веган "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 150 г
  • какао - 2 с.л. сурово
  • лешниково мляко - около 360 мл
  • аквафаба - 60 мл разбита течност от нахут в консерва
  • кокосово масло - 2 с.л. разтопено, плюс още за пържене
  • за плънката
  • лешници - 80 г печени, смлени
  • черен шоколад - 80 г тъмен, натрошен
  • кокосово крем - ¼ ч.ч.
  • лешниково мляко - около ¼ ч.ч.
  • кленов сироп - 1 - 2 с. л.
  • ликьор - 1 с.л. с лешников аромат (по желание)
  • ягоди - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошеният шоколад се залива с загрятия кокосов крем и след 5 минути се разбърква и се разрежда с млякото от лешници.

Към сместа се добавят смлените лешници, кленовият сироп и ликьорът.

За тестото се пресяват брашното и какаото, към тях се добавя млякото се разбърква хубаво. Аквафабата се разбива и се сипва към основната смес.

Палачинките се пържат в загрят тиган с малко кокосово масло.

Готовите веган палачинки се мажат с крем, поръсват се с натрошени лешници и се гарнират с пресни ягоди.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар