Вита баница с късмети

от Дима НиколоваНовак
31/12/2012
"На празничната трапеза сложете баница с късмети, а за всички, на които им е харесала рецептата - елате след празниците - тогава пак даваме баница, но без късмети "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 837
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 700 г
  • олио - 5 с.л.
  • мас - разтопена свинска или краве масло
  • масло - 1 с.л. твърдо
  • вода - 2 ч.ч. хладка
  • За плънката
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 200 г

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от брашното, олиото, солта и хладката вода. Разделете го на 6 топки и ги разточете с диаметър 20 см.

Покрийте ги с влажна кърпа и ги оставете да починат половин час. През това време си пригответе късметчетата, като завиете всяко в алуминиево фолио, както и паричката.

След това разточете питките на тънки кори. Намажете половината на всяка кора с разтопена свинска мас и я покрийте с втората суха половина. Сгънете двата края и така приготвените пликове подредете в плик. Шестте топки в плика сложете в хладилник за за около 1 час.

След това разточете всяко топче на тънка кора с възможно най-големия размер. Намазвайте всяка кора с мас, разпределяйте от плънката (натрошено сирене и яйца) и слагайте произволно късметчетата и паричката. Завивайте корите на рула и рулата подреждайте в намаслената тава на охлюв.

Отгоре отново покрийте с мас и масло и сложете новогодишната баница с късмети за да се изпече в умерено загряна фурна до готовност.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентина
Валентина
03.06.2013 15:57
Какво значи "до готовност".
Как се определя готовността?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти