Вита баница с късмети

от Дима НиколоваНовак
31/12/2012
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо6 694
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 700 г
  • олио - 5 с.л.
  • мас - разтопена свинска или краве масло
  • масло - 1 с.л. твърдо
  • вода - 2 ч.ч. хладка
  • За плънката
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 200 г

Приготвяне на Вита баница с късмети

Замесете меко тесто от брашното, олиото, солта и хладката вода. Разделете го на 6 топки и ги разточете с диаметър 20 см.

Покрийте ги с влажна кърпа и ги оставете да починат половин час. През това време си пригответе късметчетата, като завиете всяко в алуминиево фолио, както и паричката.

След това разточете питките на тънки кори. Намажете половината на всяка кора с разтопена свинска мас и я покрийте с втората суха половина. Сгънете двата края и така приготвените пликове подредете в плик. Шестте топки в плика сложете в хладилник за за около 1 час.

След това разточете всяко топче на тънка кора с възможно най-големия размер. Намазвайте всяка кора с мас, разпределяйте от плънката (натрошено сирене и яйца) и слагайте произволно късметчетата и паричката. Завивайте корите на рула и рулата подреждайте в намаслената тава на охлюв.

Отгоре отново покрийте с мас и масло и сложете новогодишната баница с късмети за да се изпече в умерено загряна фурна до готовност.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.8
Общо 6 гласували
5 2
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Валентина
03.06.2013 15:57
Какво значи "до готовност".
Как се определя готовността?
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с