Празнични свински пържоли

31/12/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Който и празник да се отбелязва с тези пържоли, ние сме готови да го честваме, че и втори, и трети път ако се налага "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 008
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте почистените пържоли с дървено чукче, посолете и поръсете с част от смления черен пипер.

Намажете ги с малко мазнина и ги изпечете от двете страни на нагорещена плоча, грил или скара.

Задушете лука в сгорещена мазнина и малко водичка до златисто оцветяване и добавете обелените и нарязани ситно домати. Към края на задушаването добавете накълцаните или разполовени люти чушки, скълцан магданоз и овкусете със сол и черен пипер.

Всяка запечена пържола да потапя в соса и се запичат за още 10-тина минути в силно загряна фурна, колкото да хванат карамелен загар.

Поднесете пържолите в 4 чинии върху останалия сос.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

цветалина
цветалина
28.11.2013 12:46
глупости, кой си разваля пържолите с люти чушки
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв