Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Празнични свински пържоли

Празнични свински пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Празнични свински пържоли1 / 2
31/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Който и празник да се отбелязва с тези пържоли, ние сме готови да го честваме, че и втори, и трети път ако се налага"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 броя пържоли по избор
  • лук - 150 г кромид
  • домати - 200 г червени
  • мас - 80 г
  • магданоз
  • люти чушки - 2 броя
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте почистените пържоли с дървено чукче, посолете и поръсете с част от смления черен пипер.

Намажете ги с малко мазнина и ги изпечете от двете страни на нагорещена плоча, грил или скара.

Задушете лука в сгорещена мазнина и малко водичка до златисто оцветяване и добавете обелените и нарязани ситно домати. Към края на задушаването добавете накълцаните или разполовени люти чушки, скълцан магданоз и овкусете със сол и черен пипер.

Всяка запечена пържола да потапя в соса и се запичат за още 10-тина минути в силно загряна фурна, колкото да хванат карамелен загар.

Поднесете пържолите в 4 чинии върху останалия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветалина
цветалина
глупости, кой си разваля пържолите с люти чушки
28.11.2013 12:46
4
1