Ароматни агнешки ребърца с мента

05/05/2018
Петя Цанкова
отПетя ЦанковаПомощник Готвач853075
Приготвяне70 мин.
Готвене90 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • агнешки ребърца
  • лук - 10 - 12 бр. дребен лук (лукчета)
  • картофи - 600 - 700 г дребни
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч. или бира
  • олио - 80 мл
  • мента - 4 стръка прясна (или джоджен)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • подправка за ребърца - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребърцата се овалват добре в сместа от червения пипер, олиото, черния пипер, сол и подправката.

След което се оставят да постоят в хладилника за около час.

През това време се обелват лукът, морковите и картофите. Главите лукчета и картофите се оставят цели, а морковите се режат на едри колелца.

В тава се объркват зеленчуците с ребърцата, прибавя се ментата и се налива виното.

По желание, а зависи и от сорта на картофите, може да се налее и 1/2 ч.ч. вода. Ако е необходимо се посолява още малко.

Тавата се покрива с фолио и се слага във фурната да се пече.

След около час и половина фолиото се отстранява и тавата се връща обратно, за да се запече агнешкото до златист загар и да хване хрупкава коричка.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!