Бъркан козунак, замесен в хлебопекарна

06/05/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф815477967
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото мляко, оставете да шупне за 10 минути.

През това време в купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете меда, лимоновите стърготини, ванилиите, ракията, олиото и разбъркайте до еднородна смес. Добавете шупналата мая и пресятото брашно, смесено с щипка сол и разбъркайте. Получавате лепкава смес, но не добавяйте повече брашно.

Сипете сместа в хлебопекарната и включете програма месене без втасване, след като приключи месенето рестартирайте второ месене, на няколко пъти прибавете разтопената мас.

След като приключи, тестото е като масло, сипете го в намаслен голям съд, завийте го със стреч фолио и поставете във фурната на 40 градуса топлина. След 1 час тестото се е удвоило, обърнете го в обилно намаслен плот, разделете го на парчета без да премесвате тестото и оформете вашите козунаци.

Разстилате топчетата на дълги правоъгълни кори слагате плънка по ваш избор (или не слагате), навивате на руло, усуквате рулата леко и сплитате козунаците.

Оставете ги да се понадигнат за около 40 минути, мажете с разбит жълтък и поръсвате с навлажнена захар. Поставете тавите във фурната и тогава я нагласяте на 150 градуса, на горен и долен реотан и включвате таймера на 60 минути.

След като отгоре се изпекат до златиста коричка, покрийте ги с алуминиево фолио. Печете ги до готовност, като за нея проверявате с дървена клечка за зъби.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!