Капелини с печени домати

06/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6024572730
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните домати и както са цели ги подредете в тавичка.

Почистете скилидките чесън от външния пласт и също цели и необелени сложете при доматите заедно със стръка целина. Посолете леко, поръсете със зехтин и изпечете в загрята на 200 градуса фурна.

След като изстинат, обелете големите домати и чесъна и нарежете на едро в купа заедно с целината. Сложете пресните босилекови и магданозени листа, сушените домати и лютото чушле по желание, сипете сосчето от печенето, лимоновия сок и пасирайте. Опитайте соса и ако е нужно си добавете още сол.

Сварете пастата според указанията на производителя. Отцедете и сервирайте веднага залята със свежия сос и гарнирана с целите запечени чери домати.

Това е един по- здравословен сос за спагети, капелини или всякакъв вид фина паста. Поради това, че не се пържи, той е лек, свеж и много вкусен. Опитайте и му се насладете.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар