Агнешко печено с ориз и гъби в гювеч

06/05/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4428912555
"Докато месото се пече бавно, пуска сосове, които овкусяват ориза и после защо е станало толкова вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 324
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 900 г
  • печурки - 200 г
  • ориз - 220 г
  • вода - 600 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • подправка за агнешко - сухи чесън и лук, джоджен, сол, розмарин, куркума
  • бяло вино - 50 мл
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете месото предварително със зехтин. Намажете с готовата подправка за агнешко месо. Сложете в гювеча с малко зехтин, малко вода и бялото вино.

Запечете месото в гювеча в студена фурна за около 60 минути на 220 градуса.

Междувременно загрейте олиото и запържете гъбите за около 5 мин. Добавете ориза и разбъркайте хубаво.

Пържете докато оризът стане стъклен. Сипете водата. Извадете гювеча от фурната. Извадете месото и сипете ориза.

Поставете месото в гювеча, върху ориза и запечете отново за около 20 мин. на 200 градуса или до готовност на ориза.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!