Макаронена лазаня с кайма и сметана

01/01/2013
Viktoriya
отViktoriyaНовак1
"Можете да си отдъхнете! Открихме най-вкусната и лесна рецепта за приготвяне на лазаня, която определено ще ви се хареса!"
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 564
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните и ги смесваме с маргарина. Вземаме от кашкавала около 50 г и ги отделяме настрани. Настъргваме по-голямата част кашкавала и го добавяме към макароните, като ги разбъркваме добре. Евентуално добавяме и маслини. Оставяме ги захлупени, за да се задушават.

Каймата заедно с лука и 3 скилидки от чесъна, които предварително са нарязани на ситни парченца, се запържват в много леко полят с олио тиган. Разбъркваме, докато каймата започне да се дели на малки парченца. Малко преди да свалим от огъня, добавяме магданоз на око.

След като плънката е готова, я прибавяме към макароните и се разбъркваме добре цялата смес. Отново захлупваме.

В загрят тиган се изсипват другите 3 скилидки чесън, отново ситно нарязан, заедно с прясното мляко и сметаната. Бъркаме, докато се сгъсти.

В леко намазнена тавичка изсипваме сместа от макарони и кайма - равномерно, като може леко отгоре да дооформим и притиснем, за да се получи плътен блат.

Отгоре изсипваме сместа от сметаната и запичаме за около 30-35 мин. или докато се получи златиста коричка. Настъргваме останалия кашкавал и го поръсваме равномерно върху цялата лазаня. Допичаме за 5-6 мин.

По избор можете съвсем леко на места да поръсите с червен пипер. Получават се около 6 порции. Нека ви е вкусно, на мен винаги ми е!подобни рецепти тук

5 3
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Велко
Велко
27.02.2016 14:56
Страхотна рецепта!!Падна голямо лапане.Само вместо магданоз-чубрица
0
0
Албена
Албена
01.04.2013 12:43
Направих рецептата с малки изменения-добавих гъби,телешки бульон и доматен сос към плънката и поръсих щедро с пармезан.Стана уникално!Поздрави!
6
0
Албена
Албена
01.04.2013 12:34
Наравих рецептата с малки изменения-добавих гъби,телешки бульон и малко доматен сос към плънката и поръсих щедро с пармезан.Стана уникално!Поздрави!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв