Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Макаронена лазаня с кайма и сметана

Макаронена лазаня с кайма и сметана

ViktoriyaViktoriya
Новак
1220
Макаронена лазаня с кайма и сметана1 / 2
01/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Можете да си отдъхнете! Открихме най-вкусната и лесна рецепта за приготвяне на лазаня, която определено ще ви се хареса!"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • кайма - 700 г - 1 кг(и в двата случая е вкусно)
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • кашкавал - 250 - 300 г
  • сметана - 500 г готварска
  • прясно мляко - 50 мл
  • магданоз - сух, а за украса може и пресен
  • маргарин - 3 - 4 с.л.
  • ликьор - 2 - 3 с.л. (може и с ром или уиски)
  • маслини - нарязани, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните и ги смесваме с маргарина. Вземаме от кашкавала около 50 г и ги отделяме настрани. Настъргваме по-голямата част кашкавала и го добавяме към макароните, като ги разбъркваме добре. Евентуално добавяме и маслини. Оставяме ги захлупени, за да се задушават.

Каймата заедно с лука и 3 скилидки от чесъна, които предварително са нарязани на ситни парченца, се запържват в много леко полят с олио тиган. Разбъркваме, докато каймата започне да се дели на малки парченца. Малко преди да свалим от огъня, добавяме магданоз на око.

След като плънката е готова, я прибавяме към макароните и се разбъркваме добре цялата смес. Отново захлупваме.

В загрят тиган се изсипват другите 3 скилидки чесън, отново ситно нарязан, заедно с прясното мляко и сметаната. Бъркаме, докато се сгъсти.

В леко намазнена тавичка изсипваме сместа от макарони и кайма - равномерно, като може леко отгоре да дооформим и притиснем, за да се получи плътен блат.

Отгоре изсипваме сместа от сметаната и запичаме за около 30-35 мин. или докато се получи златиста коричка. Настъргваме останалия кашкавал и го поръсваме равномерно върху цялата лазаня. Допичаме за 5-6 мин.

По избор можете съвсем леко на места да поръсите с червен пипер. Получават се около 6 порции. Нека ви е вкусно, на мен винаги ми е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
46
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Велко
Велко
Страхотна рецепта!!Падна голямо лапане.Само вместо магданоз-чубрица
27.02.2016 14:56
Албена
Албена
Направих рецептата с малки изменения-добавих гъби,телешки бульон и доматен сос към плънката и поръсих щедро с пармезан.Стана уникално!Поздрави!
01.04.2013 12:43
9
Албена
Албена
Наравих рецептата с малки изменения-добавих гъби,телешки бульон и малко доматен сос към плънката и поръсих щедро с пармезан.Стана уникално!Поздрави!
01.04.2013 12:34