Италианска Салата с Пиле и Моцарела

07/05/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912095
"Като опитате тази салата и веднага разбирате, че италианците знаят как да се хранят не само вкусно, но и много здравословно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешкото филе в малко зехтин и лимонов сок. Нарежете филиите хляб на малки кубчета. Намажете ги хубаво със зехтин и овкусете със сол. Изпечете в загрята фурна на 200 градуса за 5 мин.

Загрейте грил тиган и изпечете пилешките гърди за около 5 мин. от всяка страна. Прехвърлете в загрят тиган с незалепващо покритие и запържете за кратко в малко загрят зехтин.

Извадете, овкусете с черен пипер и сол и оставете да почине. Нарежете салатата и червените печени чушки на тънки лентички. Маслините нарежете на кръгчета.

Нарежете моцарелата на малки кубчета. Пригответе дресинга като смесите оцета с меда и горчицата. Хубаво разбийте до еднородна смес и разредете със зехтина.

Нарежете пилешкото месо на дребни кубчета и поставете в голяма купа.

Добавете моцарелата и дресинга. Сипете салатата, чушките и маслините.

Разбъркайте хубаво, за да се овкуси всичко с дресинга. Сервирайте в подходящи чинии с крутони върху салатата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар