Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Италианска Салата с Пиле и Моцарела

Италианска Салата с Пиле и Моцарела

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Италианска Салата с Пиле и Моцарела
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
07/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Като опитате тази салата и веднага разбирате, че италианците знаят как да се хранят не само вкусно, но и много здравословно"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 200 г
  • моцарела - 150 г
  • маслини - 100 г зелени
  • чушки - 2 бр. червени, печени и обелени
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зелена салата - 1 бр.
  • за крутоните
  • хляб - 2 филии
  • зехтин
  • сол
  • за дресинга
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешкото филе в малко зехтин и лимонов сок. Нарежете филиите хляб на малки кубчета. Намажете ги хубаво със зехтин и овкусете със сол. Изпечете в загрята фурна на 200 градуса за 5 мин.

Загрейте грил тиган и изпечете пилешките гърди за около 5 мин. от всяка страна. Прехвърлете в загрят тиган с незалепващо покритие и запържете за кратко в малко загрят зехтин.

Извадете, овкусете с черен пипер и сол и оставете да почине. Нарежете салатата и червените печени чушки на тънки лентички. Маслините нарежете на кръгчета.

Нарежете моцарелата на малки кубчета. Пригответе дресинга като смесите оцета с меда и горчицата. Хубаво разбийте до еднородна смес и разредете със зехтина.

Нарежете пилешкото месо на дребни кубчета и поставете в голяма купа.

Добавете моцарелата и дресинга. Сипете салатата, чушките и маслините.

Разбъркайте хубаво, за да се овкуси всичко с дресинга. Сервирайте в подходящи чинии с крутони върху салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: