Течен Шоколад с Лешников Тахан

07/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
"Здравословен течен шоколад, приготвен у дома "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лешников тахан - 300г
  • течен мед - 200 г
  • какао - 60 г натурално
  • брашно от рожков - 1 с.л. с връх (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чист съд се поставя медът. Добавя се постепенно натуралното какао, пресято през цедка или сито. Бърка се енергично, за да се избегнат бучките от какаото.

Накрая се добавя и лешниковият тахан. Разбъркваме до хомогенна смес на цвят и консистенция.

По желание добавяме и брашно от рожков - то придава допълнителна сладост и по-наситен тъмен цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!