Печен Бургундски Заек

06/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1347136513674
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо431
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бургундски заек - 1/2 бр.
  • пресен лук - 5 стръка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бакла - 1 шепа зърна
  • джоджен - 5 стръка пресен
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции, поръсете със сол и натрийте с червен пипер и олио.

Нарежете лука на ситно и сложете в тава заедно със джоджена. Поръсете със сол, червен пипер и олио.

Разбъркайте и подредете порциите месо, сипете вода, черен пипер и покрийте с фолио.

Печете във фурната за около час, извадете и отстранете фолиото, добавете измития ориз и зърната бакла (може и без баклам въпрос на вкус).

Може да допечете без фолио, ако месото е сварено, ако не е, сложете го, за да се задуши и свари по-бързо.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар