Празнично агнешко с дробине

06/05/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф55174719403
Приготвяне30 мин.
Готвене165 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук, пресният джоджен, пресният девесил и киселецът се почистват, измиват и нарязват на дребно. Слагат се в дълбока тава и се смесват с измитят ориз.

Агнешкият комлект се почиства, измива добре и се сварява в подсолена вода. След като се сварят леко, дреболиите се нарязват и слагат в тавата с лука и ориза.

Дробинето се овкусява със сол и черен пипер, налива се малко олио, след което всичко се обърква.

Агнешкото месо се разрязва на порции, намазва се с мазнина, поръсва се със сол и черен пипер и се нарежда върху дробинето.

В тавата се наливат около три чаени чаши вода и се покрива с алуминиево фолио.

Агнешкото се слага да се пече във фурна на 200 градуса. Малко преди готовност се маха фолиото и ястието се допича.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар