Празнично агнешко с дробине

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Празнично агнешко с дробине
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
06/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
165 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8
"Колкото повече зеленини, толкова по-вкусно ще стане това ястие с агнешко"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.2 кг
  • агнешки компект - 1 бр.
  • зелен лук - 3 връзки
  • джоджен - 5 стръка
  • девесил - 3 стръка
  • киселец - 1 шепа
  • ориз - 1 1/2 ч.ч
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук, пресният джоджен, пресният девесил и киселецът се почистват, измиват и нарязват на дребно. Слагат се в дълбока тава и се смесват с измитят ориз.

Агнешкият комлект се почиства, измива добре и се сварява в подсолена вода. След като се сварят леко, дреболиите се нарязват и слагат в тавата с лука и ориза.

Дробинето се овкусява със сол и черен пипер, налива се малко олио, след което всичко се обърква.

Агнешкото месо се разрязва на порции, намазва се с мазнина, поръсва се със сол и черен пипер и се нарежда върху дробинето.

В тавата се наливат около три чаени чаши вода и се покрива с алуминиево фолио.

Агнешкото се слага да се пече във фурна на 200 градуса. Малко преди готовност се маха фолиото и ястието се допича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: