Пълнени пиперки с царевица и гъби

06/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач205212
"Постни пълнени пиперки с ароматна плънка - ето с какво да изненадате семейството си днес "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват на ситно. Разтопеното краве масло се поставя на умерен огън и под капак се задушават нарязаният на ситно лук, гъбите и настърганата целина за около 3 минути.

Добавя се ситно нарязаният чесън, ситно нарязаните домати без водата и царевицата. Задушава се за няколко минути още.

Посолява се и се добавя нарязания копър, мащерка и накрая червен пипер. Плънката не трябва да е водниста.

С получената плънка се пълнят пиперките и се редят в тава, поливат се с малко олио и вода се налива в тавата до половината. Във водата се слага малко сол и се пекат в умерена фурна.

Десет минути преди да са готови се разбива яйцето с киселото мляко до еднородна смес и се застройва соса. След това отново във фурната за 5-10 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар