Диетична салата с грейпфурт, авокадо, нар и ядки

07/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Салата, създадена, за да задоволи и най-капризният вкус "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо151
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • грейпфурт - 2 бр., червен
  • авокадо - 2 бр.
  • нар - 1 бр., семената
  • орехи - 60 г
  • мента - листенца
  • черен пипер - микс за поръсване
  • За меласата от нар
  • нар - 4 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • портокали - 1/2 бр., сока от плода
  • За дресинга
  • зехтин - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л., бял
  • меласа от нар - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото разрязваме на половина, обелваме го и след това го нарязваме на резени.

Грейпфрута обелваме от кората и ципите, като отделяме сегментите му. Отделяме зрънцата от нара. Подреждаме плодовете в чиния за сервиране.

Орехите са накиснати от вечерта. Подсушаваме ги и ги запичаме леко на тиган. Подреждаме и тях в чинията.

За меласата от нар разрязваме плодовете нар по средата. Изцеждаме сока му в лимонерка. Изцеждаме и портокала.

Разбъркваме сока с меда и захарта. Поставяме ги в касерола и варим, докато соса се редуцира до желаната гъстота.

За дресинга разбъркваме всички компоненти в буркан. Затваряме капачката и разклащаме енергично.

Непосредствено преди поднасяне, заливаме салатата с дресинга и аранжираме с листенца от мента.

Поръсваме я с прясно смлян пипер меланж.


Рецептата е адаптирана от книгата на Silvena Roweподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!