Картофено-спаначени кюфтета

07/05/2018
Дани Русенова
отДани РусеноваНовак28421
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо638
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват и сваряват.

Докато картофите се варят, спанакът се измива, нарязва и се задушава с пресния лук с малко олио в отделен съд.

След сваряване на картофите, водата се изцежда и картофите се намачкват (с ръчна преса за картофи или с вилица).

Добавят се яйцата, подправките, маслото, около 5 с. л. галета и спанака с лука.

Всичко се обърква до получаване на хомогенна смес. Оформят се кюфтета, които се овалват в галета и се редят в тава върху хартия за печене.

Пекат се на 220-250 градуса до готовност. Сервират се с млечно-чеснов сос.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар