Автентично Пиле по Родопски

07/05/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4218912005
"Всяка хапка от това пилешко ястие носи автентичния дух и аромат на Родопите "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 769
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешките пържоли в малко олио и лимонов сок. Обелете доматите, лук и чесъна и ги нарежете на дребно.

Нарежете гъбите на тънки парченца, а чушките на тънки лентички. Загрейте малко олио в дълбок тиган на умерена температура и запържете лука за няколко минути до омекване.

Сипете гъбите и разбъркайте хубаво. Гответе около 10 мин. като периодично разбърквате. Добавете печените чушки.

Междувременно загрейте грил тиган и запечете пържолите за по около 5 мин. от всяка страна. Сипете доматите и налейте виното в соса.

Добавете чесъна и чубрицата. Овкусете със сол. Гответе около 5 мин. под капак и добавете пилешките пържоли.

Намалете котлона и гответе ястието около 20-30 мин. докато сосът се редуцира.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар