Заек на фурна със сметана и пресни картофи

07/05/2018
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач2987073
"Пролетно изкушение за всички, които обичат ароматни и сочни специалитети със заешко месо "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 335
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива добре и се нарязва на порции. Пресният лук и чесън се нарязват и се пускат да се задушат за кратко в тенджера с малко олио.

Прехвърлят се в тавичка, в която се слагат и обелени пресните картофи, срязани на половинки.

Сметаната се разбърква добре с лъжица да стане гладка. В чиния се смесват брашното, червения пипер, 2 щипки смлян черен пипер, 2 щипки сол и зехтина.

Вземат се две лъжици от тази смес и се разбъркват със сметаната. Картофите също се поръсват с 2 щипки сол.

При тях се пускат 2-3 дафинови листа и няколко зърна черен пипер. Всяко парче месо се намазва с една лъжичка от сметаната и с пръсти се втрива. След това месото се топва в купичката със зехтина и отново с пръсти се омазнява от двете страни.

Така се подрежда върху картофите и се поръсва с накълцан девесил и джоджен. Добавя се виното и малко водичка, след което тавата се покрива с алуминиево фолио.

Слага се в загрята фурна и се пече покрито на 180 градуса час и половина. След това фолиото се отстранява. Върху всеки къс месо се поставя по малко краве масло. Тавата отново се връща във фурната да се запече месото за 10 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар