Терин със сметана и череши

07/05/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
"Пролетен ароматен терин - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо847
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • заквасена сметана - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл 35 %
  • кисело мляко - 2 с.л. 4.5 %
  • пудра захар - 2 пълни с.л.
  • желатин - 1 пакетче
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • сладко - около 100 г от тъмни череши (само плодовете)
  • бишкоти - около 10 бр. (може и да са бисквити, по избор е)
  • череши - около 500 г
  • сметана - 100 мл за разбиване (допълнително)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кейкова форма, покрита изцяло отвътре със свежо фолио - 23/13 см.

Черешите се почистват. На дъното на формата се подреждат в редици плодовете.

В 100 мл вода се натопява желатинът, оставя се да набъбне и след това се разтопява на много слаб котлон. Може да се разтопи и на водна баня. Охлажда се.

В купа се изсипва заквасената сметана, киселото мляко, пудрата захар, ванилията и се разбърква с вилица до хомогенност.

В купа се разбива охладената сметана до сняг. Оставя се настрана.

Разтопеният желатин се прибавя към заквасената сметана и се разбърква до хомогенност.

Разбитата сметана се прибавя на порции, като се разбъркват двете смеси с шапула.

Половината от този крем се изсипва върху черешите, заглажда се, а върту тях се подреждат плътно плодовете череши от сладкото. Залива се с сметановия крем. Заравнява се.

Отгоре се подреждат плътно бишкоти по дължина.

Формата се завива с фолиото от всички страни и се оставя в хладилник най-малко за 2 часа. След това се захващат страните на фолиото и се обръща върху сервизна чиния.

Отгоре с шприц се шприцоват розички от сметана.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар