Агнешки Кюфтета по Турски

07/05/2018
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф109711315162
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 г кайма
  • лук - 1 глава
  • маслини - 5 бр
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре агнешкото месо, подсушаваме и смиламе с мелачка.

Лука обелваме от люспите, както и чесъна, а на маслините премахваме костилките. Поставяме в чопъра и пасираме.

В купа прибавяме както каймата, така и всички подправки, като омесваме добре.

С влажни ръце оформяме кюфтенца.

Поставяме ги в съд, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за няколко часа.

След като премине времето поставяме тиган с олио и изпържваме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар